Εύα Μοδινού
βιογραφικό

Η Εύα Μοδινού γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εργάζεται ως αρχιτέκτων-μηχανικός.
Στο χώρο της ποίησης πρωτοεμφανίσθηκε το 2001 με την ποιητική συλλογή Στιχομυθία από τις εκδόσεις Εριφύλη του Χρήστου Δάρρα.
Ακολούθησαν από τον ίδιο εκδοτικό οίκο οι συλλογές: Το Κοίλο της Σιωπής, 2003, Εκεί που Τελειώνει... Πρώτο Τετράδιο, 2005, Εκεί που Τελειώνει... Δεύτερο Τετράδιο, 2005, η ποιητική σύνθεση Για Πάντα – ποίηση σε επτά πράξεις, από τις Εκδόσεις των Φίλων, το 2012 και Η ηλικία της πέτρας, από τις Εκδόσεις Γκοβόστη, το 2017.
Ποιήματα, δοκίμια και κριτικές της έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά (έντυπα: Θέματα Λογοτεχνίας, Τα Ποιητικά, Πόρφυρας, Εμβόλιμον, Κ-περιοδικό κριτικής λογοτεχνίας και τεχνών, Σημειώσεις, Κουκούτσι, Φρέαρ, Πάροδος, Ο Σίσυφος, Το Κοράλλι, Θευθ-οι δυο όψεις της γραφής) και έχουν παρουσιαστεί σε ραδιοφωνικές εκπομπές (Τρίτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Αθήνα 984, Επικοινωνία FM).
Για την ποίησή της έχουν γραφτεί κριτικές σε εφημερίδες και περιοδικά.